AdTab Rágótabletta Kutya 5,5-11 kg

Az AdTab egy kiválóan ízesített rágótabletta kutyák számára, mely bolha és kullancs ellen egy hónapos védelmet ad. A paraziták a hatóanyagot felveszik vérszívással és elpusztulnak!

Rendelj minimum 3 db-ot és kedvezményt kapsz a termékre!
(3 db-tól 5.000.- Ft/db)

Cikkszám: GYADTAB5
Gyártó: Elanco Elanco
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 790 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
5.390 Ft
Menny.:db
 Állatorvosok a kisállatokért!

Állatorvosok a kisállatokért!

Budakalász: +3620/628-2846
Szigetszentmiklós: +3620/270-7686
Westend: +3620/371-2696
Átvételi hely

Átvételi hely

2310 Szigetszentmiklós, Auchan
2011. Budakalász, Auchan üzletsor
1062 Bp., Westend: Aluljáró szint
Konzultációs lehetőségek

Konzultációs lehetőségek

Állatorvosaink készséggel állnak rendelkezésére, hogy segítsenek a legjobb választásban.
AdTab Rágótabletta Kutya 5,5-11 kg
5.390 Ft
Menny.:db

Leírás

Az AdTab egy kiválóan ízesített rágótabletta kutyák számára, mely bolha és kullancs ellen egy hónapos védelmet ad.
A paraziták a hatóanyagot felveszik vérszívással és elpusztulnak, emiatt előfordulhat, hogy kullancs található a kutyában, viszont a rákapcsolódástól számítva 18 órán belül elpusztul, nem tudja magát megszívni. A bolhák akár 8 órán belül elpusztulnak.

Amennyiben súlyos fokú bolhafertőzöttség van, abban az esetben célszerű a környezetet is kezelni, alapos takarítással, mosással, porszívózással, illetve adott esetben a környezetben ható készítményekkel.

A készítmény alkalmazható 8 hetes vagy annál idősebb és 1,3 kg vagy annál nagyobb testtömegű kutyák kezelésére.

A doboz 1 db tablettát tartalmaz.

Használati utasítás

1. Az állatgyógyászati készítmény neve 

- AdTab 56 mg rágótabletta kutyák részére (1,3–2,5 kg)
- AdTab 112 mg rágótabletta kutyák részére (> 2,5–5,5 kg)
- AdTab 225 mg rágótabletta kutyák részére (> 5,5–11 kg)
- AdTab 450 mg rágótabletta kutyák részére (> 11–22 kg)
- AdTab 900 mg rágótabletta kutyák részére (> 22–45 kg)

2. Összetétel

Minden rágótabletta tartalmaz:

AdTab rágótabletta / lotilaner (mg)

- kutyák részére (1,3–2,5 kg) / 56,25 mg
- kutyák részére (> 2,5–5,5 kg) / 112,5 mg
- kutyák részére (> 5,5–11 kg) / 225 mg
- kutyák részére (> 11–22 kg) / 450 mg
- kutyák részére (> 22–45 kg) / 900 mg

Fehér-bézs színű, kerek rágótabletta barna pöttyökkel.

3. Célállat fajok 

Kutya. 

4. Terápiás javallatok 

Kutyák bolha- és kullancsfertőzöttségének kezelésére.

Az állatgyógyászati készítmény azonnali és tartós ölő hatással bír 1 hónapon keresztül bolhák (Ctenocephalides felis és C. canis) és kullancsok (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus, I. hexagonus és Dermacentor reticulatus) esetében.

A bolháknak és a kullancsoknak meg kell kapaszkodniuk a gazdaállaton és el kell kezdeniük a táplálkozást, hogy a hatóanyaggal érintkezésbe kerülhessenek.

5. Ellenjavallatok

Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

6. Különleges figyelmeztetések

Különleges óvintézkedések a célállatfajokon való biztonságos alkalmazáshoz: 

A parazitáknak el kell kezdeniük a táplálkozást a gazdaállaton, hogy a lotilanerrel érintkezésbe kerülhessenek, ezért a paraziták által terjesztett fertőző betegségek átvitelének a kockázata nem zárható ki.

Figyelembe kell venni annak lehetőségét, hogy a háztartásban élő egyéb kedvenc állatok a bolhákkal való újrafertőződés forrásai lehetnek, és ezeket szükség szerint megfelelő készítménnyel kell kezelni.

A bolhák minden fejlődési stádiumban megfertőzhetik a kutya fekhelyét és rendszeres pihenőhelyeit, például a szőnyegeket és a puha bútorszöveteket. Tömeges bolhafertőzés esetén és azellenintézkedések megkezdésekor ezeket a területeket megfelelő, környezetben alkalmazható szerrel kell kezelni, majd rendszeresen porszívózni.

A biztonságosságra és a hatékonyságra vonatkozó összes adat 8 hetes vagy annál idősebb, és 1,3 kg vagy annál nagyobb testtömegű kutyakölyköktől származik. Rendelkezésre álló adatok hiányában a 8 hetesnél fiatalabb vagy 1,3 kg alatti testtömegű kutyák kezelése előtt egyeztessen az állatorvossal. 

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: 

A készítmény alkalmazása után kezet kell mosni.

Véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét.

Vemhesség és laktáció: 

Patkányokon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén hatással. 

Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején.

A vemhesség és szoptatás ideje alatt a kezelés megkezdése előtt egyeztessen az állatorvossal.

Termékenység: 

Patkányokon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem fejt ki káros hatást a hímek és a nőstények reprodukciós képességére.

Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt tenyészállatoknál. Tenyészkutyáknál a kezelés megkezdése előtt egyeztessen az állatorvossal.

Gyógyszerkölcsönhatás és egyéb interakciók: 

Nem ismert. A klinikai kísérletek során a lotilaner és a rutinszerűen alkalmazott állatgyógyászati készítmények között kölcsönhatás nem volt megfigyelhető.

Túladagolás: 

Nem észleltek mellékhatást szájon át történő beadást követően 8–9 hetes, 1,3–3,6 kg közötti testtömegű kutyakölyköknél, amelyeket a javasolt maximális adag 5-szörösével (43 mg, 129 mg és 215 mg lotilaner testtömeg kilogrammonként) havonta, nyolc alkalommal kezeltek.

7. Mellékhatások

Célállat faj: kutya

Nagyon ritka (10 000 kezelt állatból kevesebb mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is): Hasmenés1,2, Hányás1,2, Étvágytalanság1,2, Letargia2, Ataxia3, Remegés3, Görcsök3

1: Enyhe és átmeneti
2: Rendszerint kezelés nélkül megszűnnek
3: A legtöbb esetben átmeneti jellegűek

Fontos a mellékhatások bejelentése. Ez lehetővé teszi a készítmény biztonságosságának folyamatos nyomon követését. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost! A mellékhatásokat a forgalombahozatali engedély jogosultjának is bejelentheti a jelen használati utasítás végén található elérhetőségeken vagy a nemzeti mellékhatás figyelő rendszeren: Honlap: https://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/mellekhatasok-pharmacovigilance-esetek-bejelentese keresztül. 

8. Adagolás állatfajok szerint, az alkalmazás módszere és módja 

Szájon át történő alkalmazásra.

Az állatgyógyászati készítményt a következő táblázatnak megfelelően kell adagolni a 20–43 mg lotilaner/testtömeg kg adag biztosításához. 

Kutya testtömege (kg) / A tabletta erőssége és a beadandó tabletták száma

- AdTab 56 mg / 1,3–2,5 kg esetén 1 db tabletta
- AdTab 112 mg / > 2,5–5,5 kg esetén 1 db tabletta
- AdTab 225 mg / > 5,5–11,0 kg esetén 1 db tabletta
- AdTab 450 mg / > 11,0–22,0 kg esetén 1 db tabletta
- AdTab 900 mg / > 22,0–45,0 kg esetén 1 db tabletta
- 45 kg felett a tabletták megfelelő kombinálása

45 kg-nál nagyobb testtömegű kutyák esetében a rendelkezésre álló erősségek megfelelő kombinációját kell alkalmazni, hogy az ajánlott 20–43 mg/kg-os adagot elérje.

Az aluldozírozás hatástalan használatot eredményezhet, és elősegítheti a rezisztencia kialakulását. A helyes adagolás biztosítása érdekében a testtömeget a lehető legpontosabban kell meghatározni.

9. A helyes alkalmazásra vonatkozó útmutatás 

A AdTab a kutyák számára kellemesen ízesített rágótabletta. A rágótablettá(ka)t havonta egy alkalommal etetéskor vagy etetés után kell alkalmazni.

A kullancs és bolhafertőzések optimális kontrollálására az állatgyógyászati készítményt havi gyakorisággal kell alkalmazni, és a helyi epidemiológiai helyzet alapján kell folytatni a bolha- és/vagy a kullancsszezon alatt.

10. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő

Nem értelmezhető.

11. Különleges tárolási óvintézkedések

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolási körülményeket nem igényel.

Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozon és buborékfólián az {Exp} után feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

12. Az ártalmatlanná tételre vonatkozó különleges óvintézkedések

A gyógyszerek nem kerülhetnek a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba!

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt vagy az állatgyógyászati készítmény alkalmazása után keletkező hulladékokat az állatgyógyászati készítményre vonatkozó helyi előírásoknak és a nemzeti hulladékgyűjtési előírásoknak megfelelően kell ártalmatlanítani. Ezek az intézkedések a környezetet védik.

Kérdezze meg a kezelő állatorvost vagy a gyógyszerészt, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket!

13. Az állatgyógyászati készítmények besorolása 

Állatorvosi vény nélkül kiadható állatgyógyászati készítmény.

14. A használati utasítás legutóbbi felülvizsgálatának dátuma

2023/04. 

Erről az állatgyógyászati készítményről részletes információ érhető el a készítmények uniós adatbázisában https://medicines.health.europa.eu/veterinary. 

16. További információk

A lotilaner, az izoxazolin családba tartozó tiszta enantiomer, a kifejlett bolhákkal (Ctenocephalides felis és Ctenocephalides canis), Dermacentor reticulatus, Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus kullancsfajokkal, valamint Demodex canis-szal szembeni aktivitással.

A lotilaner erős gátlója a gamma-amino-vajsav (GABA)-kapus kloridcsatornáknak, ami a kullancsok és a bolhák gyors pusztulását eredményezi. A lotilaner aktivitását nem befolyásolta a szerves klórvegyületekkel (ciklodiének, pl. dieldrin), fenilpirazolokkal (pl. fipronil), neonikotinoidokkal (pl. imidakloprid), formamidinekkel (pl. amitráz) és piretroidokkal (pl. cipermetrin) szembeni rezisztencia.

Bolhák esetében a hatás a rákapcsolódástól számított 4 órán belül kialakul, és a készítmény beadását követő egy hónapos időszakban fennáll. Az adagolást megelőzően az állatra került bolhák 6 órán belül elpusztulnak.

Kullancsok esetében a hatás a rákapcsolódástól számított 48 órán belül kialakul, és a készítmény beadását követő egy hónapos időszakban fennáll. Az adagolást megelőzően az állatra került I. ricinus kullancsok 8 órán belül elpusztulnak.

Az állatgyógyászati készítmény azelőtt elpusztítja az újonnan a kutyára került bolhákat, hogy azok petét tudnának rakni. Ezáltal a termék megszakítja a bolha életciklusát, így megelőzi a környezet bolhákkal történő szennyeződését azokon a területeken, ahol a kutya mozog.

Paraméterek

Antiparazitikum típusa Külső paraziták ellen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek

Kiltix Nyakörv Kicsi A.U.V. 1X

9.790 Ft
Kívánságlistára teszem

Vectra 3D S (4-10 kg)

4.000 Ft
Kívánságlistára teszem

Advantix spot-on 1 ml 4-10 kg

4.000 Ft
Kívánságlistára teszem

Frontpro tabletta 4-10 kg 1 db

5.590 Ft
Kívánságlistára teszem