Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blogok

Így erősítheted a kutyád, macskád immunrendszerét tavasszal

Így erősítheted a kutyád, macskád immunrendszerét tavasszal

2023. 05. 09. 13:11:21
Ahogy beköszönt a tavasz, egyre több időt töltünk a szabadban kedvenceinkkel. A kisállatok, ahogy az emberek is, a téli hónapok során élik fel tartalékkészleteiket. Ha az immunrendszer meggyengül, kutyusaink és cicusaink védtelenebbé válnak a betegségekkel szemben. Az immunrendszer erősítése ilyenkor különösen fontos, hogy négylábú barátaink egészségesek és boldogok legyenek. Azonban nem csak a tavaszi időszakban, hanem egész évben fontos odafigyelni az állatok immunrendszerére, hogy megelőzzük a betegségeket és segítsük őket abban, hogy hosszú és boldog életet élhessenek velünk. Ezért érdemes odafigyelni azokra a módszerekre és táplálékkiegészítőkre, amelyek segítenek az állatok immunrendszerének erősítésében.
Kis kedvenceink furcsa titkai

Kis kedvenceink furcsa titkai

2023. 04. 17. 16:08:45

Te jól ismered kedvencedet? Biztos vagy benne? Az állatok rendkívül érdekes és sokszínű világa néha olyan meglepő dolgokat tartogat számunkra amikre nem is gondolnánk. Íme a nagy tényfeltáró leleplezés, hogy eddig miket rejtegettek előlünk nyávogó, ugató, cincogó barátaink:

Nyuszisétáltatás? - így csináld!

Nyuszisétáltatás? - így csináld!

2023. 03. 16. 15:29:35
A nyulak nagyon mozgékony kis állatok, fontos nekik a rendszeres mozgás, ugrálás. Ha nincs biztosítva a napi séta, az egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezért nagyon fontos, hogy nyuszink aktivitását biztosítsuk akár benti akár kinti kis kedvencről van szó. 
Kutyasétáltatási etikett

Kutyasétáltatási etikett

2023. 02. 14. 11:29:14

Mint mindennek, a kutyasétáltatásnak is van úgynevezett etikettje. A legtöbben úgy gondolják, hogy a kertben, szabadon tartott kutyusoknak nincs igényük a külön sétákra. Ez azonban óriási tévhit: feltétlenül szükségük van a környezetváltozásra, mivel a sétáltatás célja nem szükségszerűen a mozgási igény kielégítése. Okvetlenül figyelni kell a szellemi energia levezetésére is. A kertben rendszerint ugyanazok az ingerek érik, ugyanazok a szagok, egyetlen térben. Egy-egy sétáltatás alkalmával új szagokkal és illatokkal találkozhat, új kutyákkal barátkozhat, illetve ami nagyon fontos, hogy megszilárdíthatjuk a kapcsolatot vele és taníthatjuk.

Cicabiztos karácsonyfa tippek

Cicabiztos karácsonyfa tippek

2022. 12. 19. 10:30:36

Csillogó gömbök, színes fények, finom illatok… még minket, embereket is rabul ejt a látvány, hát még négylábú, doromboló kedvenceinket. A mászható szépség különösen csábító lehet kedvenceinknek, és ha nem szeretnénk az ünnep hangulatát balesetekkel tarkítani, nem árt, ha néhány aranyszabályt betartunk a karácsonyfát illetően.

A következő blogunkban cicabiztos karácsonyfa tippeket gyűjtöttünk nektek össze.

Mit tegyünk, ha kedvencünk nyugtalan?

Mit tegyünk, ha kedvencünk nyugtalan?

2022. 12. 11. 13:50:36

Bár mindannyian a lehető legboldogabb, legkiegyensúlyozottabb életet szánjuk kiskedvencünknek, előfordul, hogy valamilyen külső behatás nyugtalanságot, stresszt, pánikot válthat ki. Minden ilyen esetben nagyon fontos, hogy az újonnan kialakult szituációt megfelelően, higgadtan tudjuk kezelni, és hideg fejjel tudjunk kisállatunk számára megoldást kínálni.

De vajon mikor jön el az a pillanat, amikor a kedvencünk számára már kevés a cirógatás, mikor kell külső segítséget kérnünk?

Legújabb blogunkban ennek járunk utána.

Kutya-macska barátság - így szoktasd össze kedvenceid

Kutya-macska barátság - így szoktasd össze kedvenceid

2022. 11. 22. 13:01:05

A kutyák és macskák ritkán kötnek szoros barátságot az első percben, ami igen meg tudja keseríteni azon gazdik életét, akik több kedvenccel is büszkélkedhetnek. Sokszor azonban az ártalmatlan civódáson túl igen komoly ellentét is kialakulhat kisállataink között, aminek egy-egy komolyabb harcon túl súlyosabb következményei lehetnek.

De vajon mi okozza az ősi ellentétet, és hogyan oldhatjuk fel azt?

Az olcsó eledelek súlyos ára

Az olcsó eledelek súlyos ára

2022. 11. 18. 11:55:34

Megdöbbentő, hogy az állateledel piacon mekkora gondot okoz az áfacsalt termékek elterjedése. Szomorú, de szinte nagyítóval kell azokat a bolt-, vagy webshop tulajokat keresni, akik nem vesznek részt a piacot belengő ügyeskedésbe, szürkébe forduló üzletpolitikába.

De vajon miért hódíthatnak ekkora teret az áfacsalt termékek akkor, amikor Magyarország igen erős állateledel gyártásban, hogy történhet az, hogy a hipermarketek polcain ilyen sok áfacsalt termék van, és hogyan lehet, hogy a hatóságok csak igen lassan tesznek előre lépéseket ezen ügyek felderítésében?

A cicák is tudnak trükköket? Utána járunk!

A cicák is tudnak trükköket? Utána járunk!

2022. 10. 24. 11:34:57

Bár sokan azt hiszik, hogy a macskák kevésbé taníthatóak kutya társaiknál, sok esetben ez nem így van. Bizony a macskák is képesek a különféle trükkök tanulására, sőt, a legtöbb cica igényli is a változatosságot, elfoglaltságot, előfordul, hogy kedvenceink hamar ráunnak a heverészésre, ilyenkor pedig valamilyen rosszasággal ütik el az időt.

Nem csak a szobacicák, de a szabadon élő macskák is igénylik a figyelmet, így ők is szívesen veszik, ha a gazdi foglalkozik velük, különféle trükköket tanulhatnak meg.

De hogyan vegyük rá kedvenceinket a feladat végrehajtására?

Így ismerd fel, ha baj van (emésztési panaszok jelei kutyusoknál)

Így ismerd fel, ha baj van (emésztési panaszok jelei kutyusoknál)

2022. 09. 26. 17:53:34

Napjainkban sajnos egyre többször találkozhatunk emésztőszervi problémával kutyusoknál is, amit ha nem kezelünk megfelelő módon, vagy nem ismerjük fel időben a tüneteket, akár nagyobb gondok is felléphetnek. A kellemetlen tünetek mind a gazdi, mind a kutyus életét megkeserítik, így ha komoly gondot sejtünk, esetleg megváltozik kutyusunk emésztése, bélmozgása, esetleg táplálkozási szokása, érdemes állatorvosi segítséget kérni, és a gondot teljes körűen kivizsgáltatni.

De vajon milyen tünetekkel járhatnak az emésztési panaszok, és honnan ismerhetjük fel őket?

Az oldal tetejére