Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blogok

Hogyan készüljünk fel az ivartalanításra?

Hogyan készüljünk fel az ivartalanításra?

2023. 11. 28. 12:33:00

A hazai állattartás egyik legaggasztóbb problémája az ivartalanítás alacsony aránya. Ennek hátterében legtöbbször tévhitek és hiányos információk állnak. Az ivartalanítás iránti ellenállás mögött meghúzódó tévhitek miatt sok gazdi számára nehéz döntést hozni ezen a téren, noha az eljárás számos előnnyel jár. Nemcsak a kóbor állatok számának csökkentése miatt fontos, hanem kiskedvencünket is megóvhatja számos betegségtől.

Az ivartalanítás legoptimálisabb időpontja az ivarérettség kialakulása előtt van, körülbelül 6 hónapos kor előtt. Ebben az időszakban elvégezve az ivartalanítást, megelőzhetjük a nem kívánt szaporulatot és megóvhatjuk kedvenceink egészségét.

Porc- és ízületvédők: Háziállataink mozgásszervi egészségének kulcsa

Porc- és ízületvédők: Háziállataink mozgásszervi egészségének kulcsa

2023. 11. 16. 08:40:21

Háziállataink életében az idő múlásával, fajtától függően vagy más tényezők hatására előfordulhatnak olyan állapotok, mint az ízületi gyulladás vagy porckopás. Ezen problémák kezelése és megelőzése érdekében a porc- és ízületvédők kiváló segítséget nyújthatnak.

 

A kutyák őszi vedlésének folyamata és gondozási tippjeink

A kutyák őszi vedlésének folyamata és gondozási tippjeink

2023. 10. 19. 12:51:56
Az őszi hónapok beköszöntével sok kutyatulajdonos észreveszi, hogy kedvenceik hirtelen több szőrt hullatnak, mint általában. De miért történik ez? Az őszi vedlés egy természetes biológiai folyamat, amely a kutyák szervezetében zajlik le. A következőkben bemutatjuk, miért vedlenek a kutyák ősszel, és hogyan kezelheted könnyedén ezt a jelenséget.
Tippek az őszi kutyaápoláshoz: Hogyan vigyázzunk kutyáinkra a hűvös hónapokban?

Tippek az őszi kutyaápoláshoz: Hogyan vigyázzunk kutyáinkra a hűvös hónapokban?

2023. 10. 02. 08:15:23

Az ősz beköszöntével az időjárás hűvösebbé válik, a levelek lehullanak és a nap egyre rövidebb ideig süt. Ez az időszak sok kihívást jelent háziállataink számára is, különösen a kutyáink számára. Az őszi hónapokban fontos odafigyelni kutyáink egészségére és kényelmére. Most megosztunk néhány hasznos tippet, hogyan ápoljuk a kutyát az őszi időszakban.

Bolhásság háziállatainknál: A felismeréstől a kezelésig

Bolhásság háziállatainknál: A felismeréstől a kezelésig

2023. 08. 24. 08:28:55

A bolhásság egy olyan probléma, amely sok háziállat tulajdonos életét megkeseríti. Kutyák és macskák esetében különösen fontos odafigyelni a bolhák jelenlétére, hiszen ezek a kis vérszívók nemcsak kellemetlenek, de komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak. Ha kutyád vagy macskád közvetlenül érintkezik más állatokkal, vagy ha sok időt tölt a szabadban, sokszor elkóborol, akkor fokozottan figyeljünk rájuk, hiszen a bolhák könnyen átterjedhetnek a másik állatról vagy egyéb környezeti forrásokból.

Pollenallergia kutyáknál és macskáknál: Hogyan kezeljük a viszketést?

Pollenallergia kutyáknál és macskáknál: Hogyan kezeljük a viszketést?

2023. 08. 21. 15:54:47

Sok kutyatulajdonos és macskatartó számára a pollenszezon komoly problémákkal járhat. Lassan a házi kedvencek körében is népbetegségnek számít az allergia, és ez a jelenség sajnos gyakran intenzív viszketéssel jár együtt. A pollenallergia kora tavasztól késő őszig fordul elő, viszont a legnagyobb számú megbetegedés a parlagfű virágzásának idejére koncentrálódik.

A megfelelő macskaalom kiválasztása

A megfelelő macskaalom kiválasztása

2023. 07. 19. 14:11:17

Ahol a cica bent él a lakásban, ott szükség van egy helyre, ahol elvégezheti a dolgát. A macskaalom megfelelő helyének megtalálása nagyon fontos annak érdekében, hogy a cicus biztonságban érezze magát, kényelmesen és szívesen használja az almot.

A kereskedelmi forgalomban rengeteg féle macskaalom kapható: agyaggranulátumos, bentonit-alapú, szója alapú, átszoktató és rászoktató, kicsi és nagy szemcsés alom, natúr és fehérített, sőt illatosított változat is létezik.

Hőguta felismerése és megelőzése kutyáknál

Hőguta felismerése és megelőzése kutyáknál

2023. 07. 12. 07:51:02

A hőség nemcsak minket, kutyánkat is megviseli. Mivel ők hajlamosabbak a hőgutára, fokozott veszélynek vannak kitéve a nyári forróságban.

A hőguta rendkívül veszélyes állapot lehet kis kedvencünknél, és sürgős orvosi beavatkozást igényel. Életmentő lehet időben felismerni a tüneteket és megelőzni a hőgutát, különösen a meleg időjárási körülmények között.
Kutyameleg: szőrnyírás, de csak módjával!

Kutyameleg: szőrnyírás, de csak módjával!

2023. 06. 26. 08:20:12

A nyári melegben a lihegő kutyánkat látva arra gondolhatunk, biztos ő is szívesen megszabadulna hosszú bundájától, ami biztosan csak még jobban melegíti. A kutyagazdik hajlamosak azt hinni, hogy a kedvencük bundája kánikulában melegíti az állatot, ezért azt gondolhatják, hogy ha a hosszú szőrét levágják, az állat könnyebben viseli majd a hőséget. Ez azonban nagyon nincs így, mert a szőrzet télen-nyáron védőpajzsként működik. Az állat a melegítő funkciót szolgáló "bundát" a tavaszi vedléskor elhagyja és nyárra csak a fedőszőrök maradnak, mely szigeteli az kutyát és védi a nap káros sugaraitól. Ha teljesen lenyírjuk a szőrét, akkor akár sokkal jobban szenvedhet a melegtől, nem beszélve arról, hogy a bőrük is leéghet, akárcsak a miénk.

A kutyatulajdonosok félelme: a toklász-szezon kezdete

A kutyatulajdonosok félelme: a toklász-szezon kezdete

2023. 06. 09. 09:17:43

A toklász egy közönséges gyomnövény, a pázsitfűfélék családjába tartozó egérárpa kalászának egy száraz darabja, amely kaszálást követően a növény széteső terméséből hullik le. A toklász szezonális jelleggel bármilyen füves területen előfordulhat, természetben és városban egyaránt. Időjárástól függően május vége-június elején kezdenek a kalászok száradni, ettől az időponttól okoznak problémát az állatoknál. A legveszélyesebb időszak a június, július és az augusztus, mikor az elszáradt termések kipotyognak a kalászból.

Az oldal tetejére