Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blogok

Cicabiztos karácsonyfa tippek

Cicabiztos karácsonyfa tippek

2022. 12. 19. 10:30:36

Csillogó gömbök, színes fények, finom illatok… még minket, embereket is rabul ejt a látvány, hát még négylábú, doromboló kedvenceinket. A mászható szépség különösen csábító lehet kedvenceinknek, és ha nem szeretnénk az ünnep hangulatát balesetekkel tarkítani, nem árt, ha néhány aranyszabályt betartunk a karácsonyfát illetően.

A következő blogunkban cicabiztos karácsonyfa tippeket gyűjtöttünk nektek össze.

Mit tegyünk, ha kedvencünk nyugtalan?

Mit tegyünk, ha kedvencünk nyugtalan?

2022. 12. 11. 13:50:36

Bár mindannyian a lehető legboldogabb, legkiegyensúlyozottabb életet szánjuk kiskedvencünknek, előfordul, hogy valamilyen külső behatás nyugtalanságot, stresszt, pánikot válthat ki. Minden ilyen esetben nagyon fontos, hogy az újonnan kialakult szituációt megfelelően, higgadtan tudjuk kezelni, és hideg fejjel tudjunk kisállatunk számára megoldást kínálni.

De vajon mikor jön el az a pillanat, amikor a kedvencünk számára már kevés a cirógatás, mikor kell külső segítséget kérnünk?

Legújabb blogunkban ennek járunk utána.

Kutya-macska barátság - így szoktasd össze kedvenceid

Kutya-macska barátság - így szoktasd össze kedvenceid

2022. 11. 22. 13:01:05

A kutyák és macskák ritkán kötnek szoros barátságot az első percben, ami igen meg tudja keseríteni azon gazdik életét, akik több kedvenccel is büszkélkedhetnek. Sokszor azonban az ártalmatlan civódáson túl igen komoly ellentét is kialakulhat kisállataink között, aminek egy-egy komolyabb harcon túl súlyosabb következményei lehetnek.

De vajon mi okozza az ősi ellentétet, és hogyan oldhatjuk fel azt?

Az olcsó eledelek súlyos ára

Az olcsó eledelek súlyos ára

2022. 11. 18. 11:55:34

Megdöbbentő, hogy az állateledel piacon mekkora gondot okoz az áfacsalt termékek elterjedése. Szomorú, de szinte nagyítóval kell azokat a bolt-, vagy webshop tulajokat keresni, akik nem vesznek részt a piacot belengő ügyeskedésbe, szürkébe forduló üzletpolitikába.

De vajon miért hódíthatnak ekkora teret az áfacsalt termékek akkor, amikor Magyarország igen erős állateledel gyártásban, hogy történhet az, hogy a hipermarketek polcain ilyen sok áfacsalt termék van, és hogyan lehet, hogy a hatóságok csak igen lassan tesznek előre lépéseket ezen ügyek felderítésében?

A cicák is tudnak trükköket? Utána járunk!

A cicák is tudnak trükköket? Utána járunk!

2022. 10. 24. 11:34:57

Bár sokan azt hiszik, hogy a macskák kevésbé taníthatóak kutya társaiknál, sok esetben ez nem így van. Bizony a macskák is képesek a különféle trükkök tanulására, sőt, a legtöbb cica igényli is a változatosságot, elfoglaltságot, előfordul, hogy kedvenceink hamar ráunnak a heverészésre, ilyenkor pedig valamilyen rosszasággal ütik el az időt.

Nem csak a szobacicák, de a szabadon élő macskák is igénylik a figyelmet, így ők is szívesen veszik, ha a gazdi foglalkozik velük, különféle trükköket tanulhatnak meg.

De hogyan vegyük rá kedvenceinket a feladat végrehajtására?

Így ismerd fel, ha baj van (emésztési panaszok jelei kutyusoknál)

Így ismerd fel, ha baj van (emésztési panaszok jelei kutyusoknál)

2022. 09. 26. 17:53:34

Napjainkban sajnos egyre többször találkozhatunk emésztőszervi problémával kutyusoknál is, amit ha nem kezelünk megfelelő módon, vagy nem ismerjük fel időben a tüneteket, akár nagyobb gondok is felléphetnek. A kellemetlen tünetek mind a gazdi, mind a kutyus életét megkeserítik, így ha komoly gondot sejtünk, esetleg megváltozik kutyusunk emésztése, bélmozgása, esetleg táplálkozási szokása, érdemes állatorvosi segítséget kérni, és a gondot teljes körűen kivizsgáltatni.

De vajon milyen tünetekkel járhatnak az emésztési panaszok, és honnan ismerhetjük fel őket?

3 tipp, hogy hűvösen tartsuk kedvencünket!

3 tipp, hogy hűvösen tartsuk kedvencünket!

2022. 08. 16. 13:01:59

Bár a nyár derekán már bőven túl vagyunk, az augusztus azért még jócskán tartogat nekünk forró napokat. A 30 fok feletti hőmérséklet pedig nem csak minket, de kedvencünket is jócskán megviseli, ha nem jobban, mint minket. A kutyusaink, cicáink, kisállataink hőleadása ugyanis kisebb felületen történik, mint az embereknél, ráadásul a hőhullámok idején a teljes testet elfedő bunda sem könnyíti meg a helyzetet.

De vajon mivel könnyíthetjük meg kisállatunk életét a kánikula idején?

Kisállatok nagy rekordjai

Kisállatok nagy rekordjai

2022. 07. 06. 17:24:42

Rekorder bárki lehet, aki valamilyen különleges tehetséggel, vagy tulajdonsággal bír, és igaz ez a kedvenceinkre is. Bár mindegyik kiskedvenc egyedi és különleges, azért köztük is vannak, akik bizonyos dolgokban a legjobbak.

De vajon kik ezek a kis kedvencek, és miben tehetségesek? Ebben a blogban ennek járunk utána!

Vigyázz a kutyamancsra!

Vigyázz a kutyamancsra!

2022. 06. 14. 09:21:26

Végre berobbant a nyár, jöhetnek a hosszú séták, nagy kirándulások és strandolások. A jóidőt mindenki igyekszik a lehető legjobban kihasználni, ha pedig a kedvencünk is velünk tart, annál nincs is nagyobb élmény. 
Azonban a naphosszat tartó forróság nem csak vidám perceket okozhat, de komoly veszélyforrást is rejthet, ha nem figyelünk oda eléggé.
De vajon mit kell tennünk a megelőzés érdekében, és mi a teendő, ha már megtörtént a baj?
Ebben a blogban ezt a témakört járjuk körül!

A fogápolás fontossága a kutyák esetében

A fogápolás fontossága a kutyák esetében

2022. 06. 20. 00:00:00

Nekünk, embereknek természetes, a mindennapi rutinunk része a fogápolás. Nem telhet el úgy nap, hogy ne mosnánk fogat felkelés után, vagy lefekvés előtt. A szájhigiéniai rutin kialakítása már kisgyermek korban is nagyon fontos, és ugyanez igaz négylábú kedvenceinkre is. Hozzánk hasonlóan kutyáink fogai is napi ápolást igényelnek, a megfelelő rutin kialakításával pedig jobb életminőséget biztosíthatunk kedvenceinknek.

De mégis milyen eszközökkel vehetjük fel a harcot kedvenceink a különféle szájüregi betegségek ellen? A következő blogunkban ennek járunk utána!

Az oldal tetejére