Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blogok

Kisállatok nagy rekordjai

Kisállatok nagy rekordjai

2022. 07. 06. 17:24:42

Rekorder bárki lehet, aki valamilyen különleges tehetséggel, vagy tulajdonsággal bír, és igaz ez a kedvenceinkre is. Bár mindegyik kiskedvenc egyedi és különleges, azért köztük is vannak, akik bizonyos dolgokban a legjobbak.

De vajon kik ezek a kis kedvencek, és miben tehetségesek? Ebben a blogban ennek járunk utána!

Vigyázz a kutyamancsra!

Vigyázz a kutyamancsra!

2022. 06. 14. 09:21:26

Végre berobbant a nyár, jöhetnek a hosszú séták, nagy kirándulások és strandolások. A jóidőt mindenki igyekszik a lehető legjobban kihasználni, ha pedig a kedvencünk is velünk tart, annál nincs is nagyobb élmény. 
Azonban a naphosszat tartó forróság nem csak vidám perceket okozhat, de komoly veszélyforrást is rejthet, ha nem figyelünk oda eléggé.
De vajon mit kell tennünk a megelőzés érdekében, és mi a teendő, ha már megtörtént a baj?
Ebben a blogban ezt a témakört járjuk körül!

A fogápolás fontossága a kutyák esetében

A fogápolás fontossága a kutyák esetében

2022. 06. 20. 00:00:00

Nekünk, embereknek természetes, a mindennapi rutinunk része a fogápolás. Nem telhet el úgy nap, hogy ne mosnánk fogat felkelés után, vagy lefekvés előtt. A szájhigiéniai rutin kialakítása már kisgyermek korban is nagyon fontos, és ugyanez igaz négylábú kedvenceinkre is. Hozzánk hasonlóan kutyáink fogai is napi ápolást igényelnek, a megfelelő rutin kialakításával pedig jobb életminőséget biztosíthatunk kedvenceinknek.

De mégis milyen eszközökkel vehetjük fel a harcot kedvenceink a különféle szájüregi betegségek ellen? A következő blogunkban ennek járunk utána!

Megfelelő táplálás kutyusoknak - Mire van szüksége méret és kor alapján?

Megfelelő táplálás kutyusoknak - Mire van szüksége méret és kor alapján?

2022. 04. 25. 10:49:32

Minden gazdi igyekszik a lehető legjobbat nyújtani kutyusának, igyekszünk odafigyelni kiskedvencünk igényeire, és a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt. A rendszeres testmozgás és a megfelelő fekhely biztosításán kívül azonban talán az egyik legfontosabb feladatunk a megfelelő mennyiségű és minőségű eledel kiválasztása. De hogyan választhatjuk ki a kutyánk igényeinek megfelelő tápot? Vajon minden táp jó lehet mindegyik kutyusnak?
A következő blogban a kiegyensúlyozott táplálás témakörét járjuk körbe.

A hosszú, boldog élet titka kisállatoknál

A hosszú, boldog élet titka kisállatoknál

2022. 03. 28. 13:41:44

A kutya és cica társasága manapság már nagyon gyakori otthonainkban, viszont egyre többen választanak maguk mellé egyéb kiskedvenceket is, sok esetben akár a madarak, hüllők vagy éppen rágcsálók csoportjába tartozó egyedeket. Arról azonban talán kevesebb szó esik, hogy az ő esetükben is ugyanolyan gondoskodásra van szükség, mint a közkedveltebb bundás társaik esetén. A megfelelő vitaminok, az élősködők elleni védelem számukra is nélkülözhetetlen. Éppen ezért ebben a bejegyzésben erről gyűjtöttünk össze néhány hasznos információt.

Milyen a jó alom?

Milyen a jó alom?

2022. 03. 21. 13:14:56

Ha valaki állattartásra adja a fejét, bizony azt is vállalja, hogy kedvence minden igényéről és szükségéről gondoskodik. Talán nem a legszívderítőbb téma, de beszélni kell az alomról is, hiszen ez az egyik leggyakrabban használt eszköz egy cicás háztartásban. Fontos, hogy megfelelőt válasszunk, mert nagyban függ tőle, hogy otthonunk tiszta, higiénikus és illatos maradjon akkor is, ha macskánk benn végzi a dolgát. A következőkben azt járjuk körbe, hogy milyen típusú almok közül válogathatunk.

A te kutyád is habzsol? Itt a megoldás!

A te kutyád is habzsol? Itt a megoldás!

2022. 01. 13. 08:57:13

Két évvel ezelőtt új családtag érkezett a családunkba Blöki, a francia bulldog személyében. Igazi kis gombóc volt, pajkos, játékos, kissé szeleburdi teremtmény. Mivel ő az első kutyusunk, sok mindennel csak az együttélés során szembesültünk, többek között az étkezése kapcsán tapasztaltakkal is. Azt vettük ugyanis észre, hogy evésidőben mohón vetette magát az eleségére és pár perc alatt üres is volt a kis tálkája. Utána viszont csuklott, a tápot sokszor visszaöklendezte. A jelenséggel persze nem először találkoztam, bizonyos fajtákra - például a bulldogokra - különösen jellemző ez a fajta mohóság. A megelőzés kapcsán rengeteg információhoz juthatunk akár az interneten, akár állatorvostól ebben a blogban pedig összeszedtük nektek, hogy pontosan mi is állhat a probléma hátterében, illetve megosztjuk veletek ezek megoldását is. 

Készítsd fel a télre kisállatodat immunerősítőinkkel!

Készítsd fel a télre kisállatodat immunerősítőinkkel!

2021. 12. 20. 12:41:10

A hideg beköszöntével nem csak a saját és gyermekeink egészségével kell törődnünk, hanem ugyanúgy kiskedvencünkre is oda kell figyelnünk. Az előrelátó gazdik már ősszel megkezdik az immunrendszer erősítését, de ha te még nem kezdted el, nyugi, sosincs késő! Olvasd el a cikkünket és tudd meg, hogyan készítheted fel kiskedvenced szervezetét a hideg hónapokra!

A kiskedvenc is családtag – Őt is várja valami a fa alatt?

A kiskedvenc is családtag – Őt is várja valami a fa alatt?

2021. 12. 06. 13:43:21

Manapság már nem újdonság, hogy karácsonykor a kiskedvenceinket is várja egy kis meglepetés a fa alatt. Napjainkban a legtöbb családban már családtagként tekintenek a kutyákra, macskákra vagy bármilyen más kisállatra. Ezzel sokan egyetértenek, de nagyon sokan ellenzik. Az utóbbi véleményt képviselők tábora szerint az állat az udvarra, kertbe való, nem pedig a házba, hiszen régebben sem tartották a házban az állatokat. Azonban a másik tábor azon a véleményen van, hogy az állatok ugyanúgy velük élnek, így szerves tagját képezik a családnak, ezért nem tehetik ki őket az udvarra vagy a kertbe.

Milyen tápanyagra van szüksége a kutyáknak?

Milyen tápanyagra van szüksége a kutyáknak?

2021. 11. 18. 11:19:33

Kutyusunk megfelelő táplálása során számos dolgot figyelembe kell vennünk. Ilyen például kedvencünk kora, termete vagy egészségügyi problémái. Így tehát a tápok kiválasztásánál nem csak azt kell figyelembe vennünk, hogy száraz vagy nedveseledelt szerezzünk-e be, hanem az igényeknek megfelelő összetételű termékeket kell választanunk.

Az oldal tetejére