Leírás
Az ivartalanított felnőtt macskákat két veszély fenyegeti: az elhízás és az alsó húgyúti betegségek.
1. Testsúly megtartása
A táp energiatartalma alacsony, korlátozott kalóriabevitelt biztosít. Magasabb rosttartalma hozzájárul a teltségérzet kialakulásához. A hozzáadott L-karnitin korlátozza a zsírlerakódást.
2. Egészséges húgyutak
Nagy mennyiségben tartalmaz állati eredetű fehérjét, ami fokozza a vízfogyasztást, növeli a vizelet mennyiségét, és stabilizálja a vizelet kémhatását a húgyutak egészségének megőrzése érdekében. A hozzáadott articsókalevél (cinarin forrás) segítségével a vizelet hígabb lesz. A hozzáadott chitosan megköti a foszfort az emésztőrendszerben, ezáltal csökkenti a vizelettel történő foszfor-kiválasztást és a struvit kristályok képződését.
3. Egészséges veseműködés
A magas fehérjetartalom hozzájárul a vízháztartás hatékony működéséhez. A korlátozott foszfortartalom segít fenntartani az egészséges veseműködést.
4. Fogkőképződés megakadályozása
Hozzáadott nátrium-aszkorbil-foszfátot tartalmaz, ami megakadályozza a plakk- és a fogkőképződést, és jó fog- és szájhigiéniát biztosít.
5. Bőr és szőrzet támogatása
A magas fehérjetartalom, illetve kiegyensúlyozott omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsav-tartalom révén támogatja a bőr védőfunkciójának kialakulását és a szőrzet kifejlődését.
6. Alacsony glikémiás index
Az alacsony keményítőtartalom miatt nem ingadozik a vércukorszint.
7. Kiváló emészthetőség
A táp keményítőtartalma alacsony, mivel macskáknál alacsony az amiláz enzim aktivitása. Az oldható és oldhatatlan rostok (prebiotikum), illetve a hozzáadott Lactobacillusok (probiotikum) szabályozzák az eleség bélben való áthaladásának idejét , és stabilizálják a bélflórát. A montmorillonit védi az emésztőszervek nyálkahártyáját, a bélsár formált és kevésbé „szagos” lesz.
JAVALLAT
Teljes értékű étrend felnőtt macskák részére:
-Ivartalanított macskáknak, 1 éves kortól
ÖSSZETÉTEL
Dehidratált sertés- és baromfi fehérje, burgonyakeményítő (min. 8%), hidrolizált állati fehérje, lóbabhüvely, borsó (min. 6%), állati eredetű zsír, lignocellulóz, ásványi anyagok, lenmag, cukorrépapép, rizs, fruktooligoszacharidok, Psyllium rost (útifűmaghéj), chitosan, articsókalevél, pasztőrözött Lactobacillus acidophilus.
BELTARTALOM
(a szárazanyagban, %)
Nedvességtartalom: ............................. 5,5 %
Fehérje: .................................................. 44,5 %
Állati / növényi fehérje arány: 92/08
Zsír: .........................................................13,5 %
Ásványi anyagok: ......................................9 %
Nyers cellulóz : ..........................................8 %
NEF*: ...................................................... 19,5 %
Keményítő: ............................................ 13,5 %
Kálcium: ................................................... 1,3 %
Foszfor: ........................................................1 %
Ca/P arány: .................................................. 1,3
Nátrium: .................................................. 0,7 %
Omega-6 zsírsavak:..................................2 %
Omega-3 zsírsavak............................... 0,8 %
ME** számított: .................... 339 kcal/100 g
EM** in vivo mért: ............... 338 kcal/100 g
Fehérjéből származó energia: ............ 46 %
Zsírból származó energia: ................... 34 %
NFE-ből származó energia: ................. 20 %
*Nitrogénmentes kivonható anyag
**Metabolizálható Energia
Paraméterek
Kiszerelés | 0,8-1,5 kg |
Életkor szerint | Felnőtt |