Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
5.990 Ft
Menny.:darab

3 db-tól 5.690.- Ft/db*
(*Csak webshopos megrendelés esetén!)

Repellens és ölő hatású rácsepegtető oldat kutyáknak mely segít a bolha-és kullancsfertőzések kezelésében és megelőzésében, valamint lepkeszúnyogok, szúnyogok és szuronyos istállólegyek elriasztására is hatásos.

3-nál kisebb mennyiség rendelése esetén a dobozt bontjuk!

Gyártó: Ceva Phylaxia
Szállítási díj: 790 Ft
Raktárkészlet: Raktáron
Nem értékelt

Vectra 3D XL (40-66 kg)

5.990 Ft
Menny.:darab
Kívánságlistára teszem

Leírás

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Vectra 3D rácsepegtető oldat 1,5-4 kg-os kutyáknak
Vectra 3D rácsepegtető oldat 4-10 kg-os kutyáknak
Vectra 3D rácsepegtető oldat 10-25 kg-os kutyáknak
Vectra 3D rácsepegtető oldat 25-40 kg-os kutyáknak
Vectra 3D rácsepegtető oldat 40 kg-nál nagyobb kutyáknak

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

1 ml tartalma: 54 mg dinotefurán, 4,84 mg piriproxifen és 397 mg permetrin.

Egy csepegtető adagolóeszköz tartalma:
A kutya testtömege (kg) Kupak színe Mennyiség (ml) Dinotefurán (mg) Piriproxifen (mg) Permetrin (mg)

1,5-4 kg Sárga 0,8 ml 44 mg 3,9 mg 317 mg
4-10 kg Kékeszöld 1,6 ml 87 mg 7,7 mg 635 mg
10-25 kg Kék 3,6 ml 196 mg 17,4 mg 1429 mg
25-40 kg Lila 4,7 ml 256 mg 22,7 mg 1865 mg
>40 kg Vörös 8,0 ml 436 mg 38,7 mg 3175 mg

Halványsárga színű rácsepegtető oldat, egyadagos csepegtető adagolóeszközökben kiszerelve.

JAVALLAT(OK)

Bolhák:
Ez az állatgyógyászati készítmény elpusztítja az állaton levő bolhákat és egy hónapig véd a bolhákkal való újrafertőződés ellen. Hatékony a kutyákon megtelepedő bolhák (Ctenocephalides canis és
Ctenocephalides felis) ellen. A készítmény az alkalmazást követő két hónapig megakadályozza a bolhák szaporodását a peték kikelésének (ovicid hatás) és a kifejlett alakok kialakulásnak gátlása (larvicid hatás) révén.
Az állatgyógyászati készítmény alkalmazható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis - FAD) gyógykezelési stratégiájának részeként.

Kullancsok:
Ez az állatgyógyászati készítmény elpusztítja és elriasztja a kullancsokat (Rhipicephalus sanguineus és Ixodes ricinus kullancsok esetén egy hónapig, Dermacentor reticulatus esetén három hétig hatásos).
Előfordulhat, hogy a készítmény alkalmazásának időpontjában már a kutyán levő kullancsok közül nem mindegyik pusztul el a kezelést követő első 48 óra alatt, de várhatóan egy héten belül valamennyi
kullancs elpusztul. A kullancsok eltávolításához javasolt egy megfelelő kullancs-kiszedő eszközt használni.

Lepkeszúnyogok, szúnyogok, szuronyos istállólegyek:
Az állatgyógyászati készítmény az alkalmazását követő egy hónapig repellens hatású (megakadályozza a csípést) a repülő rovarok, úgymint a lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus), a szúnyogok (Culex pipiens, Aedes aegypti) és a szuronyos istállólegyek (Stomoxys calcitrans) esetében.
Hasonlóan, az alkalmazás után egy hónapig tartó ölő hatást biztosít a szúnyogok (Aedes aegypti) és a szuronyos istállólegyek (Stomoxys calcitrans) esetében.

ELLENJAVALLATOK

Nem alkalmazható macskákon! (lásd: Különleges figyelmeztetések). A macska különleges élettani sajátossága miatt nem tudja lebontani a permetrint (a készítmény egyik hatóanyagát), ezért ezt az állatgyógyászati készítményt tilos macskáknak adni. Súlyosan káros hatásai lehetnek, ha macskán alkalmazzák, vagy a macska lenyeli ezt az állatgyógyászati készítményt egy frissen kezelt kutya
szőrének nyalogatása révén. Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

MELLÉKHATÁSOK

Ritkán átmeneti bőrpírt, viszketést és kellemetlen érzetre utaló egyéb tüneteket figyeltek meg az alkalmazás helyén. Ezek a tünetek általában kezelés nélkül, maguktól elmúlnak az állatgyógyászati készítmény alkalmazását követő 24 órán belül. Ritkán viselkedészavar jeleiről számoltak be, mint például hiperaktivitás, hangadás vagy szorongás;
szisztémás tünetekről, mint például levertség vagy étvágytalanság; és idegrendszeri tünetekről, mint például izomremegés.
Nagyon ritkán, gyomor-bélrendszeri tünetként, hányást vagy hasmenést szintén leírtak. Nagyon ritkán ideiglenes esztétikai jellegű hatások (ázott jellegű, összetapadt szőrzet és lerakódások)
megfigyelhetők az alkalmazás helyén, azonban 48 órával később ezek a hatások többnyire már nem észrevehetők.
A mellékhatások gyakorisága az alábbi konvenció alapján definiált:
- nagyon gyakori (10 állatból több mint 1-nél jelentkezik egy kezelés során)
- gyakori (100 állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik)
- nem gyakori (1000 állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik)
- ritka (10000 állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik)
- nagyon ritka (10000 állatból kevesebb mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is)
Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

CÉLÁLLAT FAJ(OK)

Kutya

ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Rácsepegtetés.
Ügyelni kell arra, hogy az állatgyógyászati készítményt csak ép (sérülésmentes) bőrfelületen alkalmazza.

Adagolás:

1,5-4 kg-os kutyáknak sárga kupakos
4-10 kg-os kutyának kékeszöld kupakos
10-25 kg-os kutyának kék kupakos
25-40 kg-os kutyának lila kupakos
40-60 kg-os kutyának vörös kupakos

A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

Alkalmazás módja:
Hogyan kell alkalmazni:
Vegye ki a csepegtető adagolóeszközt a csomagolásból.
1. lépés: Tartsa a csepegtetőt függőleges helyzetben, ujjait a nagyobb korong alá helyezve.
2. lépés: Másik kezével nyomja lefelé a kisebb korongot addig, amíg a két korong teljesen összeér.
Ezáltal átlyukasztja a lezárást.
3. lépés: A könnyű alkalmazás érdekében a kutya álljon vagy kényelmes pózban legyen. Hajtsa szét a szőrt, hogy a bőr látható legyen. Az állatgyógyászati készítményt a csepegtető hegyével, lassan kell a
bőrre juttatni.
4. lépés: A csepegtető enyhe nyomásával juttassa az állatgyógyászati készítményt a bőrre a kutya hátvonalán, a lapockák között kezdve, a
csepegtető tartalmának teljes kipréseléséig. Kerülje, hogy a kutya szőrzetére jusson a készítmény. Az alkalmazási helyek száma a kutya testtömegétől függ.
VAGY
A kutyák testtömegétől függetlenül, a csepegtető hegyével hajtsa szét a szőrt a farok tövénél, majd a készítményt folyamatosan juttassa közvetlenül a bőrre, a hát középvonalán a lapockákig előrehaladva, a teljes kiürülésig préselve a csepegtetőt.

A kezelés ütemezése:
Egyszeri adagolást követően, az állatgyógyászati készítmény egy hónapon át megakadályozza az újrafertőződést.
A kezelés havonta megismételhető.

KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK
Tárolásra vonatkozó különleges óvintézkedések
Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozon és a csepegtetőn feltüntetett lejárati időn (EXP) belül szabad felhasználni!

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)
Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
A háztartásban élő valamennyi kutyát kezelni kell. A háztartásban élő macskákat, kizárólag egy, a macskákon való alkalmazásra engedélyezett állatgyógyászati készítménnyel kell kezelni.
A bolhák gyakran megtelepednek a kutya kosarában, fekvőhelyén és megszokott pihenőhelyein, mint például a szőnyegeken és a puha, kárpitozott bútorokon. Masszív parazitafertőzés esetén ezeket a
helyeket egy arra alkalmas inszekticid szerrel kell kezelni a bolhák elleni védekezés részeként a védekező intézkedések elkezdésével egyidejűleg, majd rendszeresen porszívózni kell.
Macskákon nem alkalmazható! Az állatgyógyászati készítmény véletlen lenyelése macskákban görcsöket, rángatódzást vált ki, ami végzetes kimenetelű lehet. Véletlen érintkezés esetén mossa le a macskát samponnal vagy szappannal, és haladéktalanul forduljon állatorvoshoz. Annak érdekében, hogy a macskákat megóvja a készítménnyel való véletlen érintkezéstől, tartsa távol a macskákat a kezelt kutyáktól mindaddig, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Fontos gondoskodni arról, hogy a macskák biztosan ne nyalogathassák az alkalmazás helyét az ezzel az állatgyógyászati készítménnyel kezelt kutyán. Ilyen típusú érintkezés esetén haladéktalanul állatorvoshoz kell fordulni.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
Csak külsőleges alkalmazásra!
Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlanságát nem vizsgálták 7 hetesnél fiatalabb vagy 1,5 kg-nál kisebb testtömegű kutyákon.
Ügyelni kell arra, hogy az állatgyógyászati készítmény ne kerüljön a kutya szemébe.
A kezelés ellenére egy-egy kullancs megtapadhat a kutyán. Ezért a kullancsok által terjesztett fertőző betegségek átvitele, ha a körülmények erre kedvezőek, nem zárható ki teljesen.
Az állatgyógyászati készítmény megőrzi hatékonyságát a kezelt állat vízbe merülésekor (pl. úsztatás, fürdetés). A kezelés után 48 órával elkezdett és egy hónapon át tartó, hetenkénti vízbemerülés, illetve
a kezelés után két héttel történt samponos fürdetés nem befolyásolta ennek az állatgyógyászati készítménynek a hatékonyságát. Azonban a gyakori samponozás vagy a kezelést követő 48 órán belül történő fürdetés esetén a készítmény hatásának időtartama csökkenhet.
A kezelt kutyák nem engedhetők felszíni vizekbe a kezelést követő 48 órán belül, elkerülendő a vízi élőlényekre gyakorolt káros hatásokat.
Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: Az állatgyógyászati készítmény alkalmazása közben ételt, italt fogyasztani és dohányozni tilos.
Alkalmazás után azonnal, alaposan kezet kell mosni.
Ez az állatgyógyászati készítmény bőr- és szemirritációt okoz.
El kell kerülni, hogy a készítmény a bőrre jusson.
Véletlen bőrre kerülés esetén, szappannal és vízzel azonnal le kell mosni.
Ha az állatgyógyászati készítmény véletlenül a szembe jut, vízzel alaposan ki kell öblíteni.
Amennyiben a bőr- vagy szemirritáció nem múlik el, valamint véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét.
Az összetevők iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést.
Gyermekek nem érintkezhetnek a kezelt kutyákkal az állatgyógyászati készítmény alkalmazását követően legalább négy órán át.
Ezért javasolt, hogy a kutyák kezelése este vagy sétáltatás előtt történjen. A kezelés napján nem szabad hagyni, hogy a kutyák a gazdáikkal, főként gyermekekkel aludjanak együtt. A felhasznált
csepegtető adagolóeszközt azonnal meg kell semmisíteni, és gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Várjon addig, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad és csak ezt követően engedje, hogy a kezelt kutya bútorokkal vagy textíliákkal érintkezzen.
Vemhesség és laktáció:
Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt szukákban vemhesség és laktáció idején.
Az állatgyógyászati készítmény kizárólag a kezelést végző állatorvos által végzett előny/kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható vemhes és szoptató szukákon vagy tenyésztésre szánt kutyákon.

Hatásmechanizmus:
Az állatgyógyászati készítmény mindhárom hatóanyaga kontakt módon hat a parazitákra.
A dinotefurán a rovarok idegrendszerére hat,nem szükséges, hogy a rovarok elfogyasszák. A dinotefurán részlegesen felszívódik a kutya bőrén keresztül, de ez az abszorpció nem meghatározó mértékű a készítmény hatékonysága tekintetében.
A piriproxifen megszakítja a bolhák szaporodását és növekedését,ezáltal megakadályozza a kezelt állatok környezetének fertőződését a bolha fejlődési alakjaival. A permetrin az ízeltlábúak, így a rovarok és kullancsok idegrendszerére fejti ki hatását, azok
pusztulását okozva. A permetrin repellens hatással is rendelkezik.
A dinetofurán és permetrin együttesen (szinergizmusban) hatnak, ami az inszekticid hatás gyorsabb kialakulását eredményezi in vivo körülmények között. Az első kezelés napján az állatgyógyászati
készítmény megfelelő adulticid hatást biztosít ahhoz, hogy az alkalmazást követő 12 órán belül a felnőtt bolhák elpusztuljanak. A dinetofurán és permetrin kombinációtól várható klinikai előnyt egy
kutyákon lefolytatott laboratóriumi vizsgálatban bizonyították, kimutatva, hogy a C. canis bolhák elleni hatékonyság tartóssága 4 hétre növekedett.

Egyszeri külsőleg alkalmazott kezelés után, a három hatóanyag már az alkalmazást követő első nap alatt eloszlik az állat testfelületén. A készítmény még a kezelés után egy hónappal is mérhető a kezelt
állat szőrzetének különböző területein.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére