Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
4.790 Ft
Menny.:db

Az Sh-Rodemectin Spot On kisállatok fonalférgességének illetve a testnedvekkel táplálkozó ektoparaziták okozta fertőzöttségének gyógykezelésére használatos.

Az ár kizárólag webshopos megrendelés esetén érvényes!

Szállítási díj: 1.190 Ft
Raktárkészlet: Raktáron
Nem értékelt

SH-Rodemectin Spon On 5 ml

4.790 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Az Sh-Rodemectin Spot On kisállatok fonalférgességének illetve a testnedvekkel táplálkozó ektoparaziták okozta fertőzöttségének gyógykezelésére használatos.

1. Ható- és segédanyagok megnevezése:

Hatóanyag: 

ivermektin 10,0g

Segédanyagok, vivőanyagok:

Glicerin, Propilén-glikol 1 ml

2. Célállatfajok:

Vadászgörény, tengerimalac, aranyhörcsög, nyúl, egér, patkány, kígyó, gyík.

3. Javallatok:

Fonalférgességének illetve a testnedvekkel táplálkozó ektoparaziták okozta fertőzöttségének gyógykezelésére.

4. Adagolás célállat fajonként:

Adagolás: 1 csepp 0.2mg ivermektin tartalmaz.

Görény:

Fülrühösség ( Otodectes cynotis) esetén a külső hallójárat megtisztítása után fülenként 2-2 cseppet csepegtessünk be, majd az eljárást 3 naponként ismételjük 2-4 alkalommal. Bőr illetve lábvég rühösség ( Sarcoptes scabiel) esetén a pörkök eltávolítása után, 5 csepp / ttkg dózisban a szőr széthúzása után a bőrre csepegtetjük, majd két hét múlva megismételjük a kezelést. Egyéb belső élősködő elleni kezel esetén 5 csepp (1mg) / ttkg dózisban kell alkalmazni, majd a kezelést 14 múlva ismételjük meg.

Tengerimalac, aranyhörcsög:

Rühösség ( Sacoptes, Noloedres) ill. tetvesség esetén 4 csepp/ ttkg adagban a szőr széthúzását követően a bőrre csepegtetjük és kezelést 7 nap szünet után 2-3 alkalommal megismételjük.

Egér:

Atkásság, illetve hegyes farkú féreg fertőzöttség esetén a készítményből 1 cseppet oldjunk fel 2,5 dl ivóvízben. A gyógyszeres víz itatását 4 napon keresztül folytassuk, majd 3 nap szünet után ismételjük meg a kezelést 2-3 alkalommal. Naponta friss oldatot kell készíteni.

Patkány:

Atkásság, illetve hegyes farkú féreg fertőzöttség esetén a készítményből 3 cseppet oldjunk fel 2,5 dl ivóvízben. A gyógyszeres víz itatását 4 napon keresztül folytassuk, majd 3 nap szünet után ismételjük meg a kezelést 2-3 alkalommal. Naponta friss oldatot kell készíteni.

Egér és patkány esetében az állatokat ketrecének takarítását és fertőtlenítését követően az állatokat oldatos permet formájában  is kezelhetjük a következő módon: 10 csepp készítmény/ 20ml víz, majd erősen porlasztóra állított permetezővel permetezzük le az állatokat ( 1-2 fújás elegendő) egy héten keresztül minden nap. Naponta készítsünk friss oldatot. A permet a szőrt bevonja, nem nedvesíti át azt. Újszülött egerekre és patkányokra a szer mérgező!Ne kezeljünk 10 napnál fiatalabb állatokat!

Nyúl:

A szőr széthúzása után 2 csepp/ ttkg dózisban csepegtessük az állat bőrére a készítményt.

Kígyó, gyík:

A készítményt fonalféreg fertőzöttség esetén 2 csepp/ ttkg adagban cseppentsünk az állat bőrére, esetleg szájába. Külső élősködők okozta fertőzöttség esetén az állatot 10 csepp/ 20 ml víz keverékével erősen porlasztóra állított permetezővel permetezzük le napi rendszerességgel egy héten át.

5. Felhasználási javaslat:

A készítmény nem hatásos ektoparaziták petéire, így a kezelést a peték kikelési petéire, így a kezelést a peték kikelési idejének a figyelembevételével ismételni szükséges. Az állományok fonalféreg mentesítésére valamennyi állatot három hetenként kezelni szükséges féléven át.

Minden esetben ajánlott az állatok környezetének alapos takarítása és fertőtlenítése.

6. Ellenjavaslatok:

Nem alkalmazható 10 napnál fiatalabb állatokon!  Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával, vagy a bármelyik segédanyagával, vagy bármelyik segédanyaggal vagy vivőanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején. Tenyésztés szezonban és azt közvetlenül megelőzően csak akkor alkalmazzuk, ha az állomány lörődése nélkül hajtható végre a kezelés.

7. Mellékhatások:

Nyálzás, izomremegés, gyakori bélsár- és vizeletürítés előfordulhat. Ha nem kívánatos hatást észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost. 

8. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

Élelmiszertermelő állat a készítménnyel nem kezelhető.

9. Különleges tárolási előírások:

Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni! 15°C-25°C alatt száraz helyen tartandó. Lejárati idő:2 év 

Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

10. Különleges figyelmeztetések Gyógyszer kölcsönhatások és egyéb interakciók:

Ne alkalmazzuk együtt más szisztémás hatású anthelmintikus készítménnyel.

11. Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):

Az előírt mennyiséget ne lépjük túl! Súlyos túladagolás esetén aluszékonyság, tátongás, bizonytalan állás, fej lógatás, esetenként elhullás tapasztalható. Specifikus antidotuma nem ismeretes. Enyhe túladagolás során gyengeség, hányás tapasztalható, ezen tünetek pár nap alatt elmúlnak.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére