Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit tegyünk, ha kedvencünk nyugtalan?

Mit tegyünk, ha kedvencünk nyugtalan?

Bár mindannyian a lehető legboldogabb, legkiegyensúlyozottabb életet szánjuk kiskedvencünknek, előfordul, hogy valamilyen külső behatás nyugtalanságot, stresszt, pánikot válthat ki. Minden ilyen esetben nagyon fontos, hogy az újonnan kialakult szituációt megfelelően, higgadtan tudjuk kezelni, és hideg fejjel tudjunk kisállatunk számára megoldást kínálni.

De vajon mikor jön el az a pillanat, amikor a kedvencünk számára már kevés a cirógatás, mikor kell külső segítséget kérnünk?

Legújabb blogunkban ennek járunk utána.

Sajnos számtalan olyan élethelyzettel találkozhatunk, amikor a kedvencünket félelem, szorongás keríti hatalmába. Azt viszont, hogy milyen kezelést választunk, fontos körültekintéssel kezelnünk, figyelembe kell vennünk azt, hogy a félelem honnan ered.

A stresszt kutyusoknál kiválthatja, vihar vagy villámlás, tűzijáték és petárdázás, egyedüllét, vagy éppen új házikedvenc, egy gazdi, vagy egy hozzátartozó elvesztése, új helyre költözés, egészségügyi okok, vagy épp az állatorvosnál tett látogatás.

Bizonyos esetekben a stressz forrása egyértelmű, azonban, ha nem tudjuk pontosan meghatározni az okot, mindenképp érdemes szakember segítségét kérni.

Nagyon fontos megkülönböztetnünk azt, hogy a stressz kiváltó okai csak bizonyos külső tényezők, vagy állandósult szorongásról beszélünk. Ha szituációs stresszről beszélünk, tehát például a bizonyos hangos zajok állnak a stressz mögött, akkor viszonylag gyorsan ható szereket kell választanunk, illetve érdemes ilyenkor a kutyust játékkal, sétával kifárasztani.

Állandósult stressz, például szeparációs szorongás esetén azonban mindenképp az idegrendszer támogatásra, és az életmód változtatására kell fókuszálnunk.

A macskák esetében a szorongás típusai ugyan azok, mint a kutyusoknál, a megoldások esetében pedig nagyon hasonlóan kell gondolkodnunk.

Kedvencünk szorongásának kezelésére tehát érdemes különös gondossággal odafigyelnünk, Decemberi akciónk keretében pedig biztosan megtalálod te is a tökéletes készítményt kisállatodnak.

Az oldal tetejére