Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kisállatok nagy rekordjai

Kisállatok nagy rekordjai

Rekorder bárki lehet, aki valamilyen különleges tehetséggel, vagy tulajdonsággal bír, és igaz ez a kedvenceinkre is. Bár mindegyik kiskedvenc egyedi és különleges, azért köztük is vannak, akik bizonyos dolgokban a legjobbak.

De vajon kik ezek a kis kedvencek, és miben tehetségesek? Ebben a blogban ennek járunk utána!

A világ leghangosabban doromboló cicája

Míg egy átlagos házimacska körülbelül 22-30 decibellel dorombol, a világrekorder füstös macska nagyjából 67 decibelre is képes. Ez körülbelül olyan hangos, mint egy elektromos borotva.

Bár a különleges cirmos igen komoly teljesítményt tudhat magáénak, az állati hangrekordok között még mindig nem veri az első helyezett kék- illetve finn bálnát, akik a leghangosabb állatként körülbelül 188 decibellel képesek jelezni egymásnak.

A világ legnagyobb és legkisebb cicái

A világ leghosszabb cicája, Stewie egy Maine Coon fajta cica, a teljes hossza pedig 123,2 centiméter. Érdekesség, hogy a korábbi rekorder cica is Main Coon fajta volt, és Stewie mindössze 1,2 centiméterrel előzte meg.  Nem úgy mint az Egyesült Államokban élő Mr. Peebles cicát, aki 15,5 centiméter hosszával a világ legkisebb cicája címmel büszkélkedhet.

A legnehezebb macska címet egy Himmy nevű ausztrál macska nyerte el a maga 21,2 kilógrammjával, azonban sajnos vesztét épp a túletetés okozta, éppen ezért a Guinness rekordok könyve meg is szüntette a kategória közlését – megelőzve ezzel a hírnévre vágyó gazdik esetében a macskák túletetését.

Az eddig élt legkönnyebb macska az 1997-ben elhunyt Tinker Toy, aki mindössze 820 grammot nyomott.

A világ legöregebb kutyája

Az eddig hiteles forrásból rögzített legmagasabb életkor 25 év és 5 hónap volt. A patinás életkor tulajdonosa az ausztráliai Bluey volt. A rekorder eb 20 éven keresztül pásztorkutyaként töltötte napjait, végül 1939. november 14.-én altatták el.

A macskák közt az életkor rekordját Creme Puff tartja, aki 1967-ben született, és 2005-ben költözött át az örök vadász mezökre.

A leghosszabb fülű eb

Bár a rekord maga 2004-es, Tigger, az angol kutya 2009-ig tartotta a leghosszabb fülű kutya címet. Füleinek mérete egészen elképesztő, míg bal füle 34,9 cm hosszú, addig jobb füle 34,2 cm hosszú volt. Tigger az Angol Véreb Hírességek csarnokába is bekerült, és fülhosszán kívül még egy másik rekordot is magáénak tudhat, hiszen egész életében 180 alkalommal választották a kiállítás fajtagyőztesének.

A fülrekordot 2010-ben egy mosómedvekopó vette át. Harbor haláláig, 2016-ig tartotta a rekordot, a poszt ezután betöltetlen maradt.

A legtöbb jutalomfalat, amit kutyaorron egyensúlyoztak

George, a Husky keverék egy londoli kisállat kiállításon írta be magát a guinness rekordok könyvébe, ugyanis edzője segítségével sikerült 29 jutalomfalatot egyensúlyoznia az orrán. A különleges eb a rekordot 2015-ben állította fel. George egyike azoknak a kutyusoknak, akiket Nagy-Britannia legnagyobb állatjóléti szervezete, az RSPCA mentett meg.

A világ legmagasabb és legalacsonyabb kutyája

Zeus, az USA beli Otsego-ben él, a maga 1,118 méter magasságával pedig 2011-ben vált a világ legmagasabb kutyájává. Zeus 70,30 kilogrammot nyom, és kéthetente több mint 13 kilogramm eledelt eszik meg.

Zeus szöges ellentéte Milly , a kis csivava, aki 2013-ban állította be rekordját a maga 9,65 centiméteres magasságával. Milly már születésekor is igen apró volt, mindössze egy teáskanálban is elfért, kétóránként pedig szemcseppentőből kellett etetni. Milli igazi kishölgy, imádja, ha fotózzák, és előszeretettel nyújtja ki aprócska nyelvét a kamerának.  

A képek forrása: guinnessworldrecords.com

Forrás: guinnessworldrecords.com

 

Az oldal tetejére