Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
4.990 Ft
Menny.:db
Macskák és kutyák bolha- és kullancsfertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére, valamint a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelési stratégiájának részeként alkalmazható.
Gyártó: KRKA
Szállítási díj: 1.190 Ft
Raktárkészlet: Raktáron
Nem értékelt

Fypryst Spray 100 ml

4.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE

Fypryst 2,5 mg/ml külsőleges oldatos spray, macskák és kutyák számára A.U.V.

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

1 ml tiszta, színtelen folyadék 2,5 mg fipronilt tartalmaz.

JAVALLAT(OK)

Macskák és kutyák bolha- vagy kullancsfertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére, valamint a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelési stratégiájának részeként.
A készítmény  hatékony az Ixodes  fajok (többek között a Lyme borreliosis vektoraként fontos lxodes ricinus) ellen.

Alkalmas a szőrtetvesség gyógykezelésére kutyákban (Trichodectes canis) és macskákban (Felicola subrostratus).

ELLENJAVALLATOK

Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon.
Súlyos mellékhatások, sőt elhullás veszélye miatt nyulakon nem alkalmazható!
Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy a segédanyagokkal  szembeni túlérzékenység esetén.

MELLÉKHATÁSOK

Ha a készítményt lenyalja az állat, rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, főként a vivőanyag természete miatt. Rendkívül ritka esetben az alkalmazás helyén fellépő, múló jellegű bőrreakciókról (bőrpír,  viszketés,  helyi szőrhullás)  számoltak be az alkalmazást  követően.  Kivételesen nyálzás,  reverzibilis idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, lehangoltság, idegesség), hányás vagy légzőszervi tünetek fordulhatnak elő.
Kerülni kell a túladagolást.
Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hátásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

CÉLÁLLAT FAJOK
Macska, kutya.

ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Alkalmazási  útmutató: mechanikus pumpa a permet külsőleges alkalmazására; a pumpa egyszeri lenyomása 0,5 ml permett adagol.

Az alkalmazás módja:
Az állat egész testét be kell permetezni, kb. 10-20 cm távolságból.
A szőr növekedésével ellentétes irányban kell felvinni, ügyelve arra, hogy az állat szőrzete teljesen átnedvesedjen.  A szőrzetet  - különösen  hosszú szőrű állatok  esetében - fel kell borzolni, hogy a készítmény eljusson a bőrig. A fej, továbbá fiatal vagy ideges állatok kezelésekor a készítményt  permetezzük gumikesztyűs kezünkbe, és dörzsöljük be a szőrzetbe. Hagyjuk az állatot megszáradni. Ne töröljük meg az állatot.
Adagolás: A szőrzet bőrig történő teljes átnedvesítéséhez a szőrzet hosszától függően testtömeg­ kilogrammonként 3-6 ml oldatot (7,5-15 mg/ttkg hatóanyagot) kell alkalmazni. Ez testtömeg-kilogrammonként 6-12 pumpálást jelent a 100 ml-es flakonból.
Tulajdonságok:
A készítmény bevonat-képző anyagot tartalmaz, ezért a permetezéskor filmréteg képződik, amitől fénylővé válik a szőrzet.
A kutya- és macskakölykök 2 napos kortól kezdve biztonságosan kezelhetők.
A fekhely, továbbá a szőnyegek és a kárpitozott bútorok megfelelő rovarirtó szerrel történő kezelése elősegíti a környezeti terhelés csökkentését, és maximalizálja a készítmény újrafertőződést gátló hatását.
A készítmény nem alkalmas a környezet közvetlen kezelésére.

A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

A  100 ml-es flakon tartalma hozzávetőleg 8 kezelésre  elegendő rövid szőrű, közepés méretű (4 kg-os) macska számára.
A készítmény  ártalmatlanságát  értékelő vizsgálatok hiányában  az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.    ·
Az  optimális hatékonyság érdekében a kezelést megelőző és az azt követő 2 napban nem ajánlott az állatot fürdetni vagy samponnal lemosni. 

KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
25 °C alatt tárolandó.
Erősen gyúlékony.
Közvetlen napfénytől védve tartandó.
Csak a címkén feltüntetett lejárati időn (EXP) belül szabad felhasználni.
A közvetlen csomagolás első felbontása után felhasználható: 1 évig

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉSEK

Az ajánlott adagot ne lépjük túl.
El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen. A készítményt sérült bőrfelületen nem szabad alkalmazni.
A kezelt állatokat jól szellőző helyiségben hagyjuk megszáradni.
Ne zárjuk az állatot szűk helyre vagy szállítóketrecbe, amíg a szőrzete teljesen meg nem szárad.
A tolerálhatóságra és a hatékonyságra vonatkozó adatok hiányában a készítmény macskán és kutyán kívül nem ajánlott más állatfajok kezelésére.
Fontos gondoskodni arról, hogy az állatok ne tudják egymást nyalogatni a kezelés után.
A  fipronil  kedvezőtlenül  hathat  a vízi élőlényekre.  Alkalmazás  után 2 napig nem  szabad  engedni  a kutyákat természetes vizekben úszni.
Egy-egy kullancs megtelepedhet az állaton! Ez okból, kedvezőtlen körülmények között nem zárható ki teljesen a kullancsok által terjesztett fertőző betegségek átvitele!
A kezelt állatokat a permetezés után legalább 30 percig, illetve amíg a szőrzetük teljesen meg nem szárad, távol kell tartani a tűztől, más hőforrásoktól, valamint az olyan felületektől, amelyekben az alkoholos permet kárt tehet. Ne permetezzük nyílt lángra, vagy bármilyen izzásban lévő anyagra.
Kizárólag külsőleges alkalmazásra.
A patkányon és nyúlon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a fipronil nem rendelkezik bizonyított  teratogén hatással.
Szoptató szukák kezelése után a kölykök rendkívül jól tolerálták a készítményt.
Vemhes, vagy szoptató nőstény macskák kezeléséről nem állnak rendelkezésre adatok.
A mellékhatások jelentkezésének  kockázata  (lásd a 6. szakaszt)  túladagoláskor fokozódhat, ezért az állatokat mindig a testtömegüknek megfelelő adaggal kell kezelni..
Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó figyelmeztetések
Ez a készítmény nyálkahártya-  és szem-irritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy a szájba, vagy a szembe jusson.
A hatóanyagra vagy alkoholra ismerten túlérzékeny felhasználóknak kerülniük kell az érintkezést a készítménnyel. El kell kerülni, hogy az oldat az ujjakkal érintkezzen. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel kezet kell mosni.
Ha az oldat véletlenül a szembe került, tiszta vízzel gondosan ki kell öblíteni.
Amíg a szőrzetük meg nem száradt, a kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyermekeknek sem szabad megengedni, hogy játsszanak velük. Ezért ajánlott az állatok kezelését nem napközben, hanem kora este elvégezni, továbbá nem szabad hagyni, hogy a nemrég kezelt állatok a gazdájukkal (legfőképpen gyermekekkel) aludjanak.
Az állatok permetezését a szabadban, vagy jól szellőző helyiségben kell végezni.
Ne lélegezzük be a permetet. A készítmény alkalmazása közben nem szabad dohányozni, enni és inni. A kezelést PVC vagy nitril védőkesztyűben végezzük. A ruházat megóvása érdekében ajánlatos vízhatlan védőkötényt viselni.
Ha a ruházat erősen átnedvesedett a készítménytől, le kell vetni és ki kell mosni, mielőtt ismét használnák.
Használat után dobjuk ki a védőkesztyűt, azután mossunk kezet szappannal és vízzel.
A bőrre fröccsent oldatot azonnal le kell mosni szappanos vízzel. Ha irritáció lép fel, orvoshoz kell fordulni.
Ismert túlérzékenység vagy asztma esetén kifejezett érzékenység alakulhat ki a készítménnyel szemben. Kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést, ha korábban a készítmény alkalmazása során valamilyen reakció alakult ki.
Több állat kezelése esetén különösen fontos a megfelelő szellőzés. Több állatot kezeljünk a szabad levegőn vagy távolítsuk el a kezelő helyiségből a már befújt állatokat, amíg el nem párolog az alkohol, és szellőztessünk ki az egyes állatok kezelése között a levegőben lévő készítmény mennyiségének csökkentése érdekében. Ezen felül az állatokat jól szellőző helyiségben hagyjuk megszáradni, és ne helyezzünk el több frissen kezelt állatot ugyanabban a helyiségben.

A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK KEZELÉSÉRE MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

A fipronil ártalmas lehet a vízi élőlényekre. El kell kerülni, hogy a készítmény, vagy a kiürült csomagolóanyag élővizekbe jusson.

Kérdezze  meg  a  kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére