Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.490 Ft
Menny.:db
A Fypryst Combo rácseppentő oldat (Spot On), mely macskák és vadászgörények részére készült.
Macskák és vadászgörények számára bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.
Gyártó: KRKA
Szállítási díj: 790 Ft
Raktárkészlet: Raktáron
Nem értékelt

Fypryst Combo Spot On Macska 1 db

2.490 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

A Fypryst Combo egy rácsepegtető oldat bolhafertőzés, valamint a hozzá társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére macskák és vadászgörények részére.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

1. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Egy 0,5 ml-es pipetta tartalmaz:
Hatóanyagok:
Fipronil                                 50 mg
S-metoprén                          60 mg
Segédanyagok:
Butilhidroxianizol (E320)   0,1 mg
Butilhidroxitoluol (E321)    0,05 mg
Tiszta, sárga oldat.

2. JAVALLAT(OK)

Macskák esetében:
Bolhafertőzés önmagában, valamint ehhez társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére:
- Bolhák (Ctenocephalicles fajok) elleni hatás. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák, és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás) az alkalmazást követő 6 héten át biztosított.
- Kullancsok (Ixodes ricinus, Dermacentor variábilis, Rhipicephalus sanguineus) elleni hatás. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 2 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.
- Szőrtetvek (Felicola subrostratus) elleni hatás.

A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD - Flea Allergy Dermatitis) kezelési stratégiájának részeként, amennyiben ezt az állapotot előzőleg állatorvos kórismézte.

Vadászgörények esetében:
Bolhafertőzés önmagában vagy ehhez társuló kullancsfertőzés kezelésére:
- Bolhák (Ctenocephalides fájok) elleni hatás. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák, és bábok fejlődésének gátlásávál (larvicid hatás).
- Kullancsok (Ixodes ricinus) elleni hatás. Kísérleti adatok alapján a készítmény 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.

3. ELLENJAVALLATOK

Adatok hiányában a készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölykökön. Nem alkalmazható 6 hónaposnál fiatalabb vadászgörényeken.
Nem alkalmazható beteg (pl. szisztémás betegségekben szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon.
Nem alkalmazható nyulakon, mivel előfordulhatnak nemkívánatos reakciók, sőt akár elhullás is!
Vizsgálatok hiányában a termék alkalmazása nem ajánlott a célállat fajok közé nem tartozó állatokon.

4. MELLÉKHATÁSOK

Túladagolása kerülendő.

Macskák esetében:
A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül múló jellegű bőrreakciókat (hámlás, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) jelentettek az alkalmazás helyén, továbbá testszerte jelentkező viszketésről és a szőrzet kihullásáról is beszámoltak. Túlzott mértékű nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (hiperesztézia, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányást is megfigyeltek a készítmény alkalmazása után.

Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, túlzott nyálzás figyelhető meg, leginkább a vivőanyag természete miatt.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

5. CÉLÁLLAT FAJ(OK)

Macska és vadászgörény.

6. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Macskánként egy 0,5 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre - ez megfelel a minimálisan ajánlott 5 mg/kg fipronil és 6 mg/kg (S)-metoprén adagnak.

Vadászgörényenként egy 0,5 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre - ez 50 mg fipronilnak és 60 mg (S)- metoprénnek felel meg.

Az alkalmazás módja:
- Vegye ki a pipettát a csomagolásából. Tartsa függőlegesen a pipettát, csavaró mozdulattal húzza le a kupakot.
- Fordítsa meg a kupakot és a másik végét illessze vissza a pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törje fel a védőzárat, majd vegye le a kupakot a pipettáról.
- Az állat tarkó/nyaki részén a húzza szét kissé a szőrt, amíg láthatóvá válik a bőr. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítse a tartalmát teljes egészében közvetlenül ugyanarra a helyre az állat bőrén.

7. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT 

Két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

8. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Nem értelmezhető.

9. KÜLÖNLEGES ELŐÍRÁSOK

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
30°C alatt tárolandó.
A gyógyszer a külső csomagolásban tartandó a fénytől és a nedvességtől való megóvás érdekében.
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül (EXP) szabad felhasználni!

10. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

A kedvtelésből tartott állatok bolhái gyakran elárasztják az állat kosarát, alomját, a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeket és lakberendezési tárgyakat - ezeket tömeges fertőzés esetén, ill. a védelmi intézkedések bevezetésekor megfelelő rovarirtókkal kezelni, továbbá rendszeresen porszívózni kell.
Nincs adat arról, hogy a fíirösztés/samponozás miként befolyásolja a készítmény hatásosságát macskák és vadászgörények esetében. Mindazonáltal, a kutyákra vonatkozó információ alapján, a készítmény alkalmazását követő 2 napon belül nem ajánlott furöszteni az állatot.
El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen.
Fontos ügyelni arra, hogy a terméket olyan területre alkalmazzák, ahonnan az állat képtelen azt lenyalni, és arról is gondoskodni kell, hogy az állatok ne nyalogassák egymást kölcsönösen a kezelés után.
Egy-egy kullancs megtelepedhet az állaton. Ez okból, kedvezőtlen körülmények között nem zárható ki teljesen a kullancsok által terjesztett fertőző betegségek átvitele.
Macskák esetében alkalmazható a vemhesség ideje alatt.
A készítmény potenciális toxicitását nem bizonyították 8 hetesnél fiatalabb, a kezelt anyaállattal érintkező macskakölyköknél. Ebben az esetben különösen körültekintően kell eljárni.
Vadászgörények esetében: a macskákon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén, fötotoxikus, matemotoxikus hatással. Az állatgyógyászati készítmény biztonságossága a vemhesség és a szoptatás időszakában vadászgörények esetében nem bizonyított.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
Ez a készítmény nyálkahártya-, bőr-, és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy a szájba, a bőrre, vagy a szembejusson.
A rovarölő szerekre vagy alkoholra ismerten túlérzékeny egyéneknek kerülniük kell az érintkezést a készítménnyel.
El kell kerülni, hogy a pipetta tartalma az ujjakkal érintkezzen. Ha ez mégis megtörténik, kezet kell mosni szappannal és vízzel.
Ha az oldat véletlenül a szembe került, tiszta vízzel gondosan ki kell öblíteni.
A készítmény használata után kezet kell mosni.
A készítmény alkalmazása során nem szabad dohányozni, enni és inni.
Amíg az alkalmazás helye meg nem száradt, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni, és a gyerekeket sem szabad engedni játszani velük. Ennél fogva ajánlott az állatok kezelését nem napközben, hanem koraeste végezni, és nem szabad hagyni, hogy a kezelt állatok a gazdájukkal (legfőképpen gyermekekkel) aludjanak.

11. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK ÁRTALMATLANNÁ TÉTELÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK)

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A fipronil és az S-metoprén ártalmas lehet a halakra és más vízi élőlényekre. El kell kerülni, hogy a készítmény vagy a kiürült csomagolóanyag élővizekbe jusson.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére