Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cicabiztos karácsonyfa tippek

Cicabiztos karácsonyfa tippek

Csillogó gömbök, színes fények, finom illatok… még minket, embereket is rabul ejt a látvány, hát még négylábú, doromboló kedvenceinket. A mászható szépség különösen csábító lehet kedvenceinknek, és ha nem szeretnénk az ünnep hangulatát balesetekkel tarkítani, nem árt, ha néhány aranyszabályt betartunk a karácsonyfát illetően.

A következő blogunkban cicabiztos karácsonyfa tippeket gyűjtöttünk nektek össze.

Érdemes már a fa kiválasztásánál körültekintően eljárnunk. Ha tehetjük, válasszunk inkább műfenyőt a valódi helyett, ugyanis utóbbi gyantája mérgező. Ha cicusunk azt megkóstolja, vagy esetleg lenyel egy tűlevelet, az akár komoly belső sérülést, vagy mérgezést is okozhat. Ha mégis a valódi fenyőfa mellett döntenénk, lehetőleg alacsonyabb, kevésbé száraz fát válasszunk. Ha a cserepes verzió mellett döntünk, készüljünk fel arra is, hogy a földet kisállatunk kikaparhatja, vagy alomnak használhatja.

Az, hogy cicusunk ne próbálkozzon a fánk meghódításával szinte elkerülhetetlen. Az is nagyon valószínű, hogy alulról és felülről is próbálkozni fog, például ráugrik a szekrény tetejéről, így, ha elkeríteni nem tudjuk a karácsonyfát, lehetőségünkhöz mérten kössük ki egy stabil ponthoz, így eggyel csökkenthetjük a baleseti forrásokat.

A díszítésnél figyeljünk arra, hogy a minden olyan díszeket, amelyeknél könnyen lenyelhető elemekkel találkozhat a kedvencünk, ilyenek például a csillámos, flitteres elemek, azokat rakjuk a lehető legkevésbé elérhető helyre. Figyeljünk arra, hogy a macskánk ne érhesse el a habkarikákat, szaloncukrokat sem, ezek ugyanis súlyos emésztési gondokat okozhatnak. Igyekezzünk a karácsonyfánk alsó felét fából, papírból vagy szárított gyümölcsből készült díszeket használni, hiszen ezek kevésbé balesetveszélyesek, azonban ha a cicánk mégsem tud ellenállni a kísértésnek, és valamelyik díszünket megkóstolja, mindenképp keressük fel állítorvosunkat. A vékony üveg díszeket pedig lehetőség szerint hagyjuk is ki teljesen a díszeink közül.

Veszélyforrást rejtenek a fényfüzérek, izzók is, főleg, ha cicusunk egyébként is hajlamos a vezetékek piszkálására. Válasszunk olyan fényfüzért, ami kellőképp szigetelt, és semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Figyeljünk arra, hogy kedvencünk ne kezdje azt rágcsálni, ha szükséges, vessünk be akár narancs olajat, mely kedvencünk számára kifejezetten kellemetlen. Soha ne hagyjuk a kedvencünket egyedül működő fényforrással.

Girlandok terén válasszunk kevésbé rágható, nehezen szakadó darabot, de semmiképp ne olyat, amely apró gyöngyökből áll.

A cicabiztos karácsonyfa tehát óvatossággal és körültekintéssel ugyan, de igen egyszerűen kivitelezhető. Ha pedig cicádnak egy kis extra nyugalmat is szánnál, válogass decemberi akciós termékeink közül.

Az oldal tetejére